Csapattagok

Scherk Timi bemutatkozása

Riportalanyunk Scherk Timi, a Berguson-Kellys Team egyik megszállott bringása.

Őt kérdezzük mindennapjairól, hogyan került kapcsolatba a terepbringával, mit szeret csinálni, mikor éppen nem bringázik

Miért éppen a terepbicikli?

Minden érdekel, ami a természettel és a mozgással kapcsolatos. Ilyen a terepbringázás is, ami a komoly fizikai igénybevétel mellett, gyönyörű természeti környezettel párosul.

Scherk Timi

Milyen sportot űzöl még a természetben?

Szívesen futok, vagy éppen lovagolok ki az erdőkbe. Ilyenkor ugyan nem járok be olyan nagy távolságot, mint a bringával, de így is élvezhetem a körülöttem lévő természet szépségét, harmóniáját.

Scherk Timi

Milyen eredményeket értél el a 2011-es évben?

2011 MTB versenyek TOP Maraton döntőjén III. helyezett lettem, és számos más terepbringa versenyen dobogós helyezést sikerült elérnem.

Az idén szeptemberben megrendezett duatlon Országos Életfa - X2S terepfesztiválon abszolút II. helyezést értem el.

A futóversenyek közül talán a NIKE Félmaratont említeném meg, ahol párosban (Vass Verával) abszolút II. helyezettek lettünk.

Scherk Timi

Lovas versenyeken is indultál?

Sajnos idén nem sok időm maradt a lovakra. Néhány hivatalos díjugrató versenyen azért szerepeltem, ahol 4-8 hibapontos pályát lovagoltam. Ez az eredmény közepesnek számít, a versenyek komolyabb felkészülést igényelnek!

Hogyan lehet ennyi sportot versenyszerűen űzni?

Ez nem is olyan könnyű, sok lemondással jár. A legfontosabb, hogy megszállottak legyünk, és a munkánk mellett jól tudjuk időnket beosztani!

Mi alapján választod ki a versenyeket?

A döntésnél a bringa versenyek előnyt élveznek, hiszen a támogatóm a - Berguson-Kellys Team – bringa orientált.

Egyszerűbben fogalmazva náluk a lovak helyett drót szamarak vannak!

Mik a terveid jövőre?

Szeretnék középtávú terep MTB versenyeken eredményesen szerepelni, illetve szeretném magam kipróbálni a terep duatlon mellett a terep triatlon szakágban is.

Melyek a legfontosabb értékek, amiket fontosnak tartasz?

Az általam választott sportágakban a legfontosabb tulajdonság a kitartás és az elhivatottság.

Viszont tudnunk kell lelkesedni is, mert a legfontosabb dolgok nem valósíthatók meg lelkesedés nélkül!

Szerinted mi szükséges a győzelemhez?

Természetesen nagyon sok munka és mellette a sikertudat legfontosabb része az önbecsülés. Higgyük el, hogy képesek vagyunk rá. Ha elhisszük, akkor kiérdemeljük és el is érhetjük.

Még egy utolsó kérdés, mit üzensz az olvasóknak?  

Sportolni/ mozogni sohasem késő elkezdeni! Néha kicsit furcsán néznek ránk, amikor szakadó esőben vagy süvítő orkánban nekiindulunk edzeni, de hogy ebben mi jó, azt csak az tudja, aki sportol, edz, mozogva éli életét!

 

Sersli Sándor (Soma) bemutatkozása

Mióta bringázol?

Kb. 96-97-ben kezdtem bringázni 2002-ig. Itt következett egy 6-7 éves kihagyás majd 2009-ben kezdetem újra a stoplit koptatni.

Sersli Sándor (Soma)
Mit jelent számodra a bringázás?

Hááát! Ezt nagyon nehéz megfogalmazni, azok a napok amikor bringán edzek vagy csak kedvtelésből tekeregek, túrázom számomra mindig valami pluszt jelentenek, ezek a napok értékesebbek mint a többi. Továbbá barátokat, versenyeket, hosszú hegyi túrákat, bőrigázást, kihívást, őrültséget……

Melyik a kedvenc versenyed?

A Trans Hungaria Maraton nagyon tetszett de igazán egyikek sem tudnám kiemelni mindenhol menni kell ahogy csak tőled telik!

Merre szeretsz a legjobban bringázni, kedvenc hely?

Amikor csak tehetem a Pilisben a Visegrádi hegyekben és néha a Börzsönyben tekerek. Eleinte csak azért jártam arra mert közel vannak a 3. kerülethez de hamar megszerettem ezt a környéket. Talán a Nagy Kevélyt a Pilis tetőt és az oda vezető panoráma utat emelném ki azt fel is le is nagyon szeretem. Külföldről egyenlőre csak szép fényképeket láttam.

Kedvenc ételeid?

Amit a nagymami csinál! Csirkés vagy lazacos penne, tonhal, cézár saláta, rántott gomba, tészták…

Kit vinnél el legszívesebben egy versenyedre?

Természetesen Pamela Andersont!!

Célok?

A versenyeken elért helyezésekkel kapcsolatban nem igazán tudnám megmondani mivel lennék elégedett és mások mennyire lennének elégedettek velem. Lehetőségeimhez képest igyekszem maximálisan felkészülni. Ahol indulok mindenképpen szeretnék a kategória első 10-ben bene lenni. Igyekszem minél jobban végezni a munkámat mert jó csapatban dolgozhatok, szeretném befejezni a fősulit,hogy utána mi lesz nos ez a legjobb kérdés…

 

Somlai András (Iceman) bemutatkozása

Miért a montizás?

A válasz egyszerű: Mert szeretem. a valódi kérdés ebből következik: Miért szeretem? Erre a kérdésre oldalakat tudnék válaszként írni, ahogy élőben oldalnyi szövegeket mondok el, ha megkérdik.

Szerintem ez a legkeményebb (nem küzdő) sport, természet közeli, mégis kihasználja az ember teljesítő képességének egészét, és minden egyes leküzdött domb, vagy hegycsúcs büszkeséggel tölti el az embert.

Somlai András (Iceman)Mit sportoltál eddig?

Anno igyekeztem a lehető legtöbb sportot kipróbálni, de amikor a bringázás is képbe került a lista nem bővült tovább. A terepkerékpár előtt eveztem, kajakoztam, úsztam, futottam. Ezeket kb. 1-1 évig csináltam. Kipróbálás szinten falat másztam, görkoriztam, gördeszkáztam, teniszeztem. Mint mindenki életében az enyémben is megjelentek a labdajátékok (a sulinak köszönhetően). Télen, ha van rá lehetőségem elmegyek síelni, de nagyon szívesen squash-olok, ha időm engedi.

Nyárra milyen terveid vannak?

Ha ezt a kérdést az osztálytársaim hallanák azt válaszolnák, hogy ide, meg oda megy nyaralni a szülőkkel, barátokkal, elmeséli, hogy hogyan szeretne lustálkodni a vízparton, mosolyogva említik a bulikat, amiken részt szeretnének venni. Nos, ez nálam nem így van. Ha nyaralni megyünk, jön a fémes családtag is, aki fontos hivatásának érzi, hogy megóvjon a lustálkodástól. A versenyek időpontjaihoz igazodik a nyári idő beosztás is. Természetesen igyekszem a lehető legjobban teljesíteni egész nyáron.

Melyik a kedvenc versenyed?

A Bükk maraton. Az alkatomhoz előnyös a lankás, murvás pálya. Nagyon szép a táj, habár általában nem azzal vagyok elfoglalva verseny közben, hogy nézelődök, de ha valami kiböki a szemem, akkor az megmarad. De ha több versenyt is lehetne mondani, akkor az összeset felsorolnám.

Biciklizésen kívül mi jellemzi a hétköznapjaidat?

Suli, suli, meg az iskola. Természetesen fontos a barátokkal való jó viszony is, így rájuk is jut idő, de alapvetően a hétköznapjaimat az edzés és a tanulás jellemzi.

Kerékpárház
Berguson Kerékpár Szaküzlet és Szerviz
Merida Kerékpár Webáruház
Gepida Kerékpár Webáruház
Berguson Kerékpáros Ruházat és Túrafelszerelés
Endura Kerékpáros Ruházat
Óbuda Kerékpár Kölcsönző
GT Kerékpár Webáruház
Kellys Webshop Kerékpár Webáruház